snökedjor personbil

Bredd
Höjd
Diameter
Reifen


Sökning på snökedjor via fordonstyp

Topseller

DeltiGrip - 4717828

DeltiGrip - 4717828

Quality Snow Chain for your car

hos oss bara 348

DeltiGrip - 4717827

DeltiGrip - 4717827

Quality Snow Chain for your car

hos oss bara 360

DeltiGrip - 4718223

DeltiGrip - 4718223

DeltiGrip - Snow Chain Semi-Automatic

hos oss bara 738Hur används snökedjor?

De flesta fordon kan använda snökedjor men idag är det vanligast på lastbilar, traktorer och fyrhjulingar. Men det finns snökedjor även för personbil och släpvagn.  En snökedja består av kedjeelement fästa över däcken i ett rutformigt nät. Detta nät ger extra bra grepp på snö och is där greppet från bilens vanliga vinterdäck inte räcker till. Det kan även behövas vid resor till områden som inte tillåter dubbdäck men där du ändå kan förvänta dig snöiga och svårframkomliga vägar som exempelvis i alperna. Snökedjorna monteras på olika sätt runt däcket beroende på om de är tänkta som en tillfällig lösning eller för mer permanent användning.

Kedjorna monteras på de hjul som driver bilen framåt. Det vill säga, om bilen är framhjulsdriven monteras kedjorna på framdäcken. Det behövs inte kedjor på alla fyra hjul om inte bilen är fyrhjulsdriven.

Hur fungerar snökedjor?

Kedjorna är tillverkade av en stark och tålig metall som inte går sönder under tyngden från bilen. Ett par kedjor kan hålla i många år om du är noga med att ta hand om dem på rätt sätt och inte kör dem på fel sorts underlag. Snökedjorna är utformade för att sjunka ner i snö och is och därmed bilda en barriär mellan vägen och däcket. Risken är därför stor att du kommer skada däcket, och vägen, om du behåller dina snökedjor på däcken medan du kör på snöfritt underlag. Du kommer dessutom att minska kedjans livslängd radikalt. Tänk också på att hålla den rekommenderade hastigheten. Inget fordon ska framföras i en hastighet som överskrider 40 km i timmen så länge kedjorna är monterade.

Det är viktigt att inte glömma bort att snökedjorna måste spännas om efter att du kört några hundra meter så att kedjorna inte börjar slå mot skärmkanterna. Observera också att många moderna bilar inte kan köras med vanliga snökedjor. Normala snökedjor har nämligen alldeles för kraftiga länkar som kan skada bilen. Allra viktigast för att undvika skador på däck och bil är förstås också att du har ett par kedjor som passar till just din bils hjuldimension. 

Vi rekommenderar att alltid ha en sats snökedjor liggande i bilen under vinterhalvåret om du råkar ut för plötsligt snöfall med oframkomliga vägar. Du kan köpa dina snökedjor hos oss på mobilemech.se

mobilemech.se - ett erbjudande från Delticom AG 14.08.2020 08:10